Voorbeelden

“Enige tijd geleden stierf er een vriendin van mijn moeder. Mijn moeder (86 jaar oud) is niet zo goed ter been en heeft begeleiding nodig, maar mijn zus en ik konden geen vrij krijgen om haar hier naartoe te begeleiden. Zij kon dus geen afscheid nemen. Wat een uitkomst zou het zijn geweest om iemand te kunnen bellen die die middag wel mee had kunnen gaan.”

“Ik ga iedere vrije dag naar mijn moeder in het verzorgingstehuis, maar als ik dan een keer niet kan omdat ik een dagje weg wil of op vakantie ga, voel ik me altijd zo schuldig.”

“Mijn vader zat in een zorginstelling en het activiteitenaanbod sprak hem niet aan. Hij kon gaan biljarten of kaarten, maar hij ging veel liever timmeren en zagen, maar dat kon niet.”

“Mevrouw J. heeft last van beginnende dementie. Ze heeft een indicatie om naar de dagbesteding te gaan, ook om haar partner te ontlasten, maar ze wil niet met het busje mee.”

“Laatst was ik samen met mijn moeder bij mijn oma op visite. Tenminste, ik was op visite. Mijn moeder niet, zij was aan het werk: ze moest boodschappen opruimen, de plantjes water geven, het bed verschonen, de schone was in de kast leggen en de vuile was weer mee naar huis nemen om thuis te wassen, de post bekijken, de medicijnen van oma waren bijna op, dus daar moest ze voor bellen etc. etc. Ik zie dan dat mijn moeder niet voor de gezelligheid langs gaat, maar om te ‘werken’. En ze wordt ook daadwerkelijk aan het werk gezet door mijn oma, want oma weet veel klusjes te verzinnen die zij zelf niet goed meer kan en die toch écht even gedaan moeten worden.”

“Meneer G. komt niet buiten, er is niemand die dit met hem komt doen en wij hebben er de tijd niet meer voor. Vrijwilligers zijn er te weinig.”

“Mevrouw S. leeft helemaal op als wij langskomen. Wij komen minstens 3x per dag, maar toch voelt zij zich eenzaam omdat er niemand is die écht aandacht en tijd voor haar heeft.”

“Mijn moeder wil niet eten in een groep, maar ze vindt het wel gezellig als ik kom eten.”

ZorgPlezier | 0113 – 60 35 18 | info@zorgplezier.nl | Kvk-nr. 66711428