Virtual Reality voor 50-plussers

Maakt u graag uitstapjes? Kijkt u graag rond op mooie plaatsen? Ontdekt u graag nieuwe dingen en vindt u het leuk om over uw belevenissen te praten met anderen?

Soms is dit moeilijk. Omdat u slecht ter been bent, of ziek, of omdat u er tegenop ziet om de deur uit te gaan.

ZorgPlezier heeft een manier om nieuwe dingen te ontdekken: Virtual Reality. Met deze nieuwe manier van films kijken gaat u de deur uit, zonder een stap te verzetten.


Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality lijkt een beetje op een film kijken. In plaats van naar een televisie of een bioscoopscherm, kijkt u door een speciale bril. Die bril zorgt ervoor dat u helemaal ‘in’ de film zit.

Sommige films zijn opgenomen met een lens van 360 graden. Dat betekent dat u overal kunt kijken. Voor u, achter u, naar boven en naar beneden. Als u uw hoofd draait, draait de film met u mee. Zo voelt het niet meer alsof u een film kijkt. Het voelt alsof u echt op die plek bent.


Veilig genieten

Als u de Virtual Reality-bril draagt ziet u echt alleen de film, dus niets meer van wat er om u heen gebeurt. Dat is voor iedereen even wennen. ZorgPlezier zorgt daarom dat u goed zit in een stoel. Er blijft altijd iemand naast u zitten. Hij/zij kan u helpen met afdoen van de bril en zorgt dat niemand u stoort.


De mogelijkheden zijn eindeloos

Sta midden tussen de olifanten, bekijk spelende pandaberen van dichtbij, maak een gondeltocht door Venetië, duik onder water met tropische vissen, wandel door het regenwoud of bezoek Japan, het kan allemaal!


Uw eigen Virtual Reality films laten maken

Is er een plek die u altijd al een keer van dichtbij wilde bekijken? Of wilt u misschien naar de verjaardag van uw kleinkind zonder in de taxi te stappen? Dat kan! ZorgPlezier maakt opnames van plekken en activiteiten die u interessant vindt.


Heeft u zin om Virtual Reality te proberen?

We komen graag een keer langs om te laten zien hoe het werkt. Kennis maken is gratis. Maak een afspraak via onze contactpagina. Of stuur een e-mail naar: info@zorgplezier.nl.

Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen?

Stuur een e-mail naar Marloes Henderikx

info@zorgplezier.nl