Waarom plezier werkt!

ZorgPlezier heeft ‘plezier’ niet voor niets in de naam. Dat staat bij ons centraal. Waarom? Omdat plezier de basis is van een gezond leven.


Waarom zijn plezier en geluk zo belangrijk?

Plezier maken zorgt voor een gelukkig gevoel. En het gevoel van geluk heeft een positieve uitwerking op onze gezondheid. Dat zien we niet alleen in het veld. Het blijkt ook uit verschillende onderzoeken.

Volgens het onderzoek “Gezond Geluk”, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het effect van geluk qua omvang vergelijkbaar met wel of niet roken; mensen die gelukkig zijn, leven enkele jaren langer dan mensen die dat niet zijn. Het is nog niet goed duidelijk hoe dat precies werkt. Waarschijnlijk pakt geluk gunstig uit op het verminderen van stress, gewenst gezondheidsgedrag en sociale ondersteuning.

“Mensen kunnen laten genieten – zien dat mensen plezier hebben – dat vind ik echt geweldig en graag help ik mensen daarbij. Plezier is iets essentieels en brengt een hoop goede dingen met zich mee en dat gun ik iedereen. Carpe Diem, pluk de dag! Het leven is al zo kort, dus neem het er van nu het nog kan! Ik gun iedereen het gevoel van plezier, geluk en voldoening.” – Marloes Henderikx, oprichtster ZorgPlezier


Door plezier te maken:

● Voelt u zich sterker en weerbaarder, u kunt meer aan;
● Blijft u in beweging;
● Ervaart u een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid;
● Vermindert u stress;
● Wordt uw leven vrolijker (en/of draaglijker);
● Maakt u mooie herinneringen;
● Spreekt u meer mensen;
● Zit u lekkerder in uw vel, waardoor u minder snel en minder vaak ziek bent.


Gunt u uzelf of iemand anders meer plezier?

Bekijk dan het aanbod van ZorgPlezier: Extra ondersteuning voor ouderen en mantelzorgers.

ZorgPlezier | 0113 – 60 35 18 | info@zorgplezier.nl | Kvk-nr. 66711428